1 Haziran 2010 Salı

K12NET’te “Toplu Sonuç Listesi ve Karneler” hem sınav uygulamaları ekranında hem de sınav sonuçları ekranından alınabiliyor. Bu ikisi arasındaki fark nedir?

Toplu Sonuç Listesi ve Karneler iki şekilde alınabilir:

  1. Karnesini çıkarmak istediğiniz sınavın sağ tarafındaki satır raporundan Toplu Sonuç Listesi ve Karneler yazısının üzerine tıklayarak, standart sıralama kriterleri ile karneleri alabilirsiniz. Bu yöntemin en temel faydası vakitten kazançtır. Sınavın hiçbir ayrıntısı görmeden direkt olarak karne alabilirsiniz.
  2. İkinci karne çıkarma yöntemi sınav isminin üzerine basarak açılan ekrandan karne çıkarmaktır. Sınav isminin üzerine basınız.

    Açılan ekranda istediğiniz kriterde sıralama yapınız ya da istediğiniz kriterde filtreleme yapınız. Örneğin 450 puandan daha büyük puan almış öğrencileri isim-soyisim sıralı olarak karnesini çıkarmak istiyorsunuz. Filtreleme yapıp 450 puandan büyük olanları getirip, adı-soyadı etiketinin üzerine basarak 450 puan büyük öğrencilerin isim sıralı listesini oluşturuyorsunuz. Sayfanın altına gidip Toplu Sonuç Listesi ve Karne Sihirbazı bölümünden karne çıkardığınızda sadece bu 20 öğrencinin karnesi çıkacaktır. Eğer toplu sonuç listesi çıkarmış olsaydınız sadece bu 20 öğrencinin listesi hazırlanacaktı. DİKKAT: Sınav sonuçlarına göre filtreleme yapmayacak ve standart sıralama kriterleri dışında özel sıralama işlemlerinde bulunmayacaksanız karneyi sınavın içine girip ÇIKARMAMANIZI ÖNERİYORUZ. Çünkü birinci yöntem, çok daha pratik, çok daha hızlı işlem yapmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder