28 Haziran 2010 Pazartesi

K12NET’te SMS Mesaj Durumu’nda belirtilen “Beklemedeki Mesajlar, Gönderilen Mesajlar ve Başarısız Mesajları ibareleri nasıl anlaşılmalıdır?

K12NET üzerinden SMS gönderme işlemi yaptığınızda, bu mesajlar K12NET tarafından GSM operatörünün sistemine aktarılır. Bu aktarımın ardından SMS'in ulaştırılması işlemi tamamen GSM operatörü tarafından gerçekleştirilir.

Birçok öğrenci bilgi sisteminde, SMS gönderdiğiniz zaman Mesajınız başarı ile gönderilmiştir der. Aslında Başarı ile gönderilen mesajınız değildir. Bu ancak, gönderdiğiniz mesaj GSM operatörüne iletilmiş demektir. Ancak K12NET, mesajın operatördeki izini de takip etmektedir. Gönderilen Mesajların yanında sıfır yazıyorsa, SMS yerine ulaşmamış demektir. Gönderilen mesajların yanındaki rakama tıkladığınızda ise kimlere teslim edildiğini ya da başarısız mesaj gönderiminin sonuçlarını ayrıntılarını görebilirsiniz.


K12NET mesajlarınızı GSM operatörüne aktarmazsa sistem hata verir ve üstteki görüntüye ulaşamazsınız.

Peki bir veliye niçin SMS ulaşmaz?

  1. K12NET'e kaydedilirken telefon numarası türü "Mesaj Gönderi Numarası" olarak seçilmemiştir.
  2. Öğrenci detay ekranında veli için "Disiplin Kontağı" ve "Kayıtlara Erişim" kutusu onaylı değildir.
  3. Veli cep telefonunu reklam SMS'lerine kapattırmıştır. (İlgili GSM operatörü ile gürüşüp açtırabilir.)
  4. Velinin cep telefonu kapalıdır. Operatör mesajı gönderebilmek için bir süre denemelerde bulunur. Ancak bu süre dolduktan sonra mesaj gönderimini kalıcı olarak iptal eder.
  5. Velinin cep telefonu kapsama alanı dışındadır. Operatörün deneme süresi geçtikten sonra hala kapsama alanı dışındaysa mesaj gönderimi iptal edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder