28 Haziran 2010 Pazartesi

K12NET’te Toplu Sonuç Belgesi alırken misafir öğrencilerin telefon numaraları nasıl görüntülenir?

K12NET kullanan birçok eğitim kurumu düzey belirleme ya da bursluluk amaçlı sınavlar düzenliyor. Bu sınavlara dışarıdan misafir öğrenciler geliyor ve bu öğrencileri sisteme kaydetmeden sınava sokuluyor. Sınavın ardından bu öğrencilere ya da velilerine ulaşılabilecek telefon numaralarının görülebilmesi için aşağıda anlatılan yol izlenmelidir.

Öğrenci numara bölümüne 99999 olarak yazılıp kodlama yapmışsa ya da TC Kimlik/ Telefon numarası kısmında yazan numara daha önce sisteme kayıt edilmiş bir numara değilse, K12NET kağıdın sahibi öğrenciyi misafir olarak kaydetmektedir.

TC Kimlik numarası kısmını telefon numarası olarak kullanmak istiyorsanız;

  1. Sınav başlamadan önce öğrencilerinize "velinizin telefon numarasını" yazın diyebilirsiniz
  2. "Kendi telefon numaranızı yazın" diyebilirsiniz
  3. Öğrencinin ya da velinin ev telefonu, iş telefonu, cep telefonlarından birinin yazılmasını isteyebilirsiniz


Yukarıdaki optik kağıdı okuma yaptırdığınızda; aşağıdaki gibi bir data oluşacaktır. TC Kimlik numarası ya da telefon numarası ortak alan olduğu için cep telefonu niyetiyle yazılan bilgiler TC Kimlik numarası bölümünde yer alacaktır.


Veri işleme yapılınca sistem, yeni bir TC kimlik numarası ile öğrenci okuduğunu sanarak "Sistemde böyle bir TC Kimlik numarası yok. Misafir olarak kaydedeyim mi?" diye uyarı verecektir. Siz de onaylayarak okuttuğunuzda


Bu öğrenci sisteme kaydedilmiş olacaktır. Aslında sizin beklentiniz bu numaranın toplu sonuç listesinde çıkmasıdır.

Toplu sonuç listesi onay kutusunu işaretleyiniz. İleri butonuna basınız.


Hem TC Kimlik No, hem de telefon numarası alanlarını seçerek toplu sonuç listesinin hazırlanmasını isteyiniz.


İşte öğrencinin isminin altında telefon numarası niyetine yazılmış TC kimlik numarası getirilmiştir. Amaç öğrenci isminin altındaki numaraya bakarak, bu telefon numarasını manuel (elle) aramaktır.


Konu ile ilgili uyarılar:

  1. Sistem, cep telefonu niyetiyle yazılmış numarayı TC Kimlik numarası sanmaktadır. Bu yüzden bu bilgiyi öğrencinin TC Kimlik numarası alanına yazmaktadır.
  2. 031229992313 şeklinde yazılan telefon numarası, 31229992313 ya da 29992313 şeklinde yazılırsa olur mu? "Olur" Yine bu numara TC kimlik hanesine kaydedilir ve numara yazıldığı şekliyle toplu sonuç listesinde çıkar.
  3. Bu bilgi, sistemdeki TC Kimlik hanesine yazıldığı için bu numaraya SMS gönderilemez.
  4. Kurumunuza kayıtlı asil öğrencilerinize bu alana telefon numarası yazın derseniz, sistemde TC Kimlik numarası bölümünde bu numara olmadığı için öğrencinin bir de misafir öğrenci olarak kaydedilmesine neden olacaktır. Böylece sistemde aynı isimli bir asil, bir de misafir öğrenci olacaktır. Bu bizim onaylamadığımız bir durumdur. Bu uygulamayı daha ziyade "misafir" öğrenciler için yapmalısınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder