28 Haziran 2010 Pazartesi

K12NET’te daha önce yapılan sınavlar, online sınav olarak ödevlerde nasıl kullanılabilir?

Eğer K12NET'te düzenlediğiniz sınavların sorularını da sisteme aktardıysanız, bu sınavları daha sonra kolaylıkla istediğini zaman online olarak ödevlere ekleyebilir ve tekrar tekrar kulanabilirsiniz.

Birçok anne babanın ortak derdi, öğrencinin internette zamanını kötü değerlendirmesidir. Bu yüzden bazı anne babalar evdeki internet hatlarını iptal ettirmek zorunda kalmışlardır. Anne babalar, internet üzerinden çocuklarının ders çalıştığını gördükçe mutlu olacaklardır.

Örneğin daha önce kurumunuzda kitapçıklar ve optik formlar aracılığıyla uyguladığınız ve sorularını da sisteme aktarmış olduğunuz 2010-SBS-804 isimli sınavı bütün 8.sınıf öğrencilerimize online ödev olarak atayalım.

Bunun için "Ödevler" ekrana gidip, yeni bir ödev eklenir. Ödevin başlığını, açıklamasını yazıp, sınavlar satırında 2010-SBS–804 numaralı sınavı seçiyoruz. Bu sınavın öğrenci ekranlarında 15 Şubat ile 28 Şubat arasında kalmasını, sonra öğrenci ekranlarında görünmemesini istiyoruz. Bunun için başlangıç tarihine 15 Şubat, bitişine 28 Şubat yazıyoruz. Maksimum deneme alanı ise bu sınava öğrencilerin kaç kez girebileceğini gösteriyor. Aşağıdaki örneğe göre öğrencilerin bu sınava bir kez girebilmesi istenmiş. Örneğin bu kutuya 10 yazılmış olsaydı, öğrenci bu deneme sınavına 10 kez girebilecekti.


Siz kaydet butonuna basar basmaz bu online sınav ödev olarak öğrencilerin portallarında belirir.


Öğrenciler, sınav isminin üzerine tıkladıklarında artık soruları ekranlarında da görerek sınav olabileceklerdir.

Sınavlar, bizim depomuzda beklerken bile değerlenen bilgi hazinemizdir. Bir kere uyguladıktan sonra bu sınavları atıl duruma düşürmek, kaynakları kötü kullanmaya sebep olur.

K12NET'teki bu yapı sayesinde hem kaynaklarınızı tekrar tekrar kullanabilir, hem de kitapçık basımı, optik kağıt basımı, optik kağıtların değerlendirilmesi gibi süreçleri zaman kaybetmeden ve maliyetsiz bir şekilde geçebilirsiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder