28 Haziran 2010 Pazartesi

K12NET’te sınavlara nasıl misafir öğrenci kaydedilir?

Birçok eğitim kurumu gerek bursluluk, gerek seviye belirleme gerekse başka sebeplerle dışarıdan öğrencilere de sınav uygulamaktadır. Bu sınavları uygularken K12NET sistemi size yardımcı olacaktır.

Bu tip durumlarla izlemeniz gereken yol aşağıda anlatılmaktadır:

1.YÖNTEM: Öğrenci kayıt ekranından öğrenciye TC kimlik No ve numara verilerek misafir statüsü ile kayıt yapılır. Öğrencinin ve velinin telefon numaraları da istenirse sisteme tanımlanır. Bu durumda öğrencinin sınavının değerlendirilebilmesi için optik kâğıda TC kimlik numarası ya da kayıt numarasının kodlanması gerekir. Sınavdan sonra bu öğrencinin kendisine, velisine SMS gönderimi kolaylıkla yapılabilir. (Gerçek bir veri tabanı için önerilen yöntem budur. Bu yöntem geleceği düşünen, gelecek yılda da aynı SMS numaralarını kullanmak isteyenlerin tercih etmesi gereken en doğru yöntemdir.)

2.YÖNTEM: Misafir öğrenciler sınav günü optik kâğıda yazdıkları bilgiler ile sisteme kaydedilir. Öğrencilerin dershane numarası olarak 99999 yazması istenir ve TC Kimlik numarası kısmına cep telefonu yazması istenebilir. Bu durumda öğrencinin velisinin kim olduğu bilinmez sadece toplu sonuç listesinde sistemin TC kimlik numarası olduğunu sandığı, oysa telefon numarası niyetiyle kaydedilmiş bilgiler listelenir. Sınavdan sonra bu numaralara SMS gönderilemez. Bu yöntem sadece o yıl, listeden bakarak telefon araması için işe yarar. Tamamen içinde bulunulan yılı kurtarmaya yönelik, arşivi olmayan çok önermediğimiz bir yöntemdir. Bu yöntemi tercih edenlerin verileri yıllıktır. Hiçbir şekilde geçmiş verilerden yararlanamazlar.

Sınava giren öğrenciler daha önce de sizin düzenlediğiniz sınavlara girmiş öğrenciler İse; kayıt yaptırmaya gelen öğrencinin TC Kimlik numarasını ister. Öğrenci kayıt ekranından TC Kimlik numarasını yazarak "Kontrol Et" der.


Kontrol sonucunda;

Bu öğrencinin geçen yıl sizin kurmunuza kayıtlı olduğu uyarısı gelince;

  1. Kayıt ekranına gidilmeli,
  2. Artı işaretine basılmalı,
  3. Öğrenci satırındaki seç butonuna basılmalı
  4. Arama kutusuna TC Kimlik numarasını yazılmalı
  5. Gelen ekranda Öğrencinin yeni sınıf seviyesini belirlenmeli
  6. Kayıt türü misafir yapılmalıdır.
  7. Kaydet denildiğinde bu öğrenci yeni döneme misafir olarak kaydedilecektir.

Bu öğrencilerin sınavlarının değerlendirilebilmesi için sınav başlamadan önce optik kâğıda TC kimlik numaralarını yazıp kodlamaları gerekmektedir.

Geçen yıl bağlı bulunduğunuz genel müdürlüğün başka bir okuluna/dershanesine kayıt yaptırmış öğrenciler başvurursa;

Kayıt kabul memuru, kayıt yaptırmaya gelen öğrencinin TC Kimlik numarasını ister. Öğrenci kayıt ekranından öğrencinin TC Kimlik numarasını yazarak "Kontrol Et" der. Öğrencinin geçen yıl bağlı bulunduğu genel müdürlüğün başka bir okuluna/dershanesine kayıtlı olduğunu uyarısını alır. Bu öğrenciler, geçen yıl kayıtlı olduğu okula/dershaneye haber verilmeden, yani geçen yılki okulu/dershanesi kaydını sonlandırmadan kaydedilebilir.

Bunun için;

  1. Öğrencinin kaydının yapıldığı ekranda "Boş Numara Bul" satırının sağındaki "Seç" butonuna basınız
  2. Arama kutusuna öğrencinin TC Kimlik numarasını yazınız.
  3. Gelen kaydı seçip, Seç butonuna basınız.
  4. Öğrenciye boş numara ver deyip numara belirleyiniz.
  5. Sınıf seviyesini belirleyip yine Misafir statüsünde kaydediniz.

ÖNEMLİ NOT: Aynı genel müdürlüğe bağlı bir başka okul/dershaneye kayıtlı "Misafir" öğrenciler, kayıtları sonlandırılmadan aynı eğitim yılında kaydedilemezler. Bunun sebebi şudur: Özellikle Büyükşehirlerde bir öğrenci bir okula/dershaneye kaydını yaptırır ve orada sınava katılabilir. Aynı öğrenci ilerleyen günlerde aynı genel müdürlüğe bağlı başka bir okula/dershaneye gidip tekrar kayıt yaptırıp aynı sınava katılabilir. Özellikle bursluluk sınavlarında öğrencilerin kurumu istismar etmemesi için böyle bir önlem alınmıştır.

Ancak bu öğrenciler eğer mutlaka başka bir okula/dershaneye kaydedilecekse, bu öğrencilerin kaydı sonlandırılmalıdır.

Bunun için kayıt ekranına gidiniz. Ekranın sağ üst köşesindeki filtreleme butonuna basarak, öğrencinin adına, soyadına, TC kimlik numarasına göre arattırınız


Arama sonucuna göre gelen öğrenci isminin sol tarafındaki düzenleme butonuna basınız.

Ayrılış tarihi verip, Ayrılış durumunu Kesin çıkış olarak belirleyiniz.

Bu öğrencinizin kurumunuzla ilgisi kesilecek ve isteyen okul/dershane bu öğrencinin kaydını alabilecektir.



 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder