28 Haziran 2010 Pazartesi

K12NET kullanan dershaneler, okullara yaptıkları sınavları nasıl değerlendirebilirler?

Konunun iyi anlaşılması için bir örnek üzerinden gideceğiz. Aşağıda belirtilen okulların öğrencilerine sınav uygulanacağını varsayalım.

Okul İsmi

Halitpaşa İÖO

Aşıkzülali İÖO

Binbaşı Eminbey İÖO

Ş.J.Onb.E.Sarıkaya İÖO

Süngülü İÖO


Bu okulların öğretmenlerine ya da yöneticilerine ayrı ayrı sınav sonuç belgeleri ve toplu sonuç listeleri verilmesi gerekiyor. Amaç, yüzlerce misafir öğrencinin içinden her bir okulun kendi sonuçlarını çıkarabilmek.

  • Sınavdan Önce Yapılması Gereken İşler

Okullara birer kod verilmelidir. Bu, her dershanenin İSTEDİĞİ gibi belirleyebileceği bir numara olabilir. Vereceğimiz numara en az 4 haneli, en fazla 6 haneli olmalıdır. Her bir okula aşağıdaki gibi AYRI bir numara verilmelidir.

Okul İsmi

Kodu

Halitpaşa İÖO

755001

Aşıkzülali İÖO

755002

Binbaşı Eminbey İÖO

755003

Ş.J.Onb.E.Sarıkaya İÖO

755004

Süngülü İÖO

755005


  • Öğrenci Bilgileri ve Yeni Kayıt Ekranına Gidiniz.

Okul isimlerini sanki bir öğrenciymiş gibi kaydediniz.

100001 gibi mübalâğlı bir başlangıç numarası veriniz. Adı soyadına Okulunun adını ve soyadını yazınız. Statüsünü MİSAFİR yapıp giriş türünü devlet okulu ve geldiği okul kısmına aşağıdaki gibi okulun kodunu ve adını yazınız. Böylece sistem 755001 Halitpaşa İÖO olduğunu öğrenmiş olacaktır. Bu kayıt doğru yapılmaz ya da Halitpaşa İÖO öğrencilerine optik kağıttaki okul kodu bölümüne 755001 olarak kodlattırılamazsa okullara göre liste çıkaramazsınız. Sınava girecek her okul, bu şekilde sisteme kaydedilmelidir.


Sınav başlamadan önce öğrencilere okul kod numaraları söylemeli, bu numaraların optik kâğıtlara doğru kodlatılması sağlanmalıdır.

  • Sisteme okul kodu tanıtılmamışsa,
  • Öğrenci okul kodunu boş bırakmışsa,
  • Öğrenci okul kodunu yanlış, eksik yazmışsa,

kendi okulunun listesinde ismi ÇIKMAZ. Öğrenci bir başka okulun kodunu kodlamışsa, ismi kodladığı okulun listelerinde ÇIKAR. Bu öğrenciler, Misafir olduğu için optik kâğıtta öğrenci no bölümüne bütün öğrenciler 99999 yazıp kodlamalıdır.

Aşağıdaki örnekte, ham data dosyasında öğrenciler numaralarını 99999 olarak kodlamış ve kendilerine bildirilen okul kodlarını optik kağıtlara işaretlemişlerdir.


  • Ham data dosyasındaki düzene göre Ayarlar – Optik Form Tanımlarından Okul Kodu Alanının Başlangıç ve Bitişlerini Belirleyiniz


Veri işleme ekranına gelip sınav okumasını yapınız.

  • Toplu Sonuç Listesi Alma

Sınav uygulamaları ve sonuçlar ekranına gidiniz. Sınav isminin yanındaki satır raporunun üzerine tıklayınız.


Toplu sonuç listesini alırken, Giriş Türüne Göre Ayır ve Geldiği Okul seçeneklerini işaretleyiniz.


Her okulun sınav sonuçlarını ayrı ayrı alabilirsiniz.


  • Karne (Sınav Sonuç Belgesi)

Sınav uygulamaları ve sonuçlar ekranına gidiniz. Sınav isminin yanındaki satır raporunun üzerine tıklayınız. Karneler kısmından Okul Adı radyo butonunu işaretleyiniz.

Eğer Okul Adı seçili ise sınav karneleri okul sıralı çıkarılacak ve karnenin başlık kısmında okul adı yazılı olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder