28 Nisan 2011 Perşembe

Okullarda bir şubeden başka bir şubeye transfer olan öğrencilerin K12NET’te daha önce girilmiş notları nasıl taşınır?


Şubeden ayrılan, başka şubeye giden öğrencilerin notları, not defteri (Gradebook) kısmında gözükmüyordu. Bu konuda kullanıcıların talepleri bir cümle ile yazılabilecek kadar sadedir, "bu şubeden, şu şubeye geçen öğrencilerin notları onunla birlikte yeni şubesine gitsin. " Gitsin ama gittiğinde karşılaşılabilecek 2 durumun netleştirilmesi gerekiyordu. 1- Gittiği şubede o ders hiç yoksa ne olacaktır 2- Gittiği şubede o dönemde, o isimli bir sınav yoksa ne olacaktır. Bu soruların cevapları netleştirilmeden doğru yazılım yapılamaz. Bu soruların cevaplarını netleştirip, yazılımını tamamladık. Ekteki yazımızda konunun ayrıntılarını bulabilirsiniz.


1-Geçiş Yapılan Şubede Aynı İsimli Ders Yoksa


Ahmet Can, 5A şubesinden 5B şubesine geçiyor. 5A şubesinde bir ders var ki, bu ders, 5B şubesinde yok. Örneğin 5A şubesi Uygulamalı Bilgisayar diye bir ders alıyor, 5B şubesinde böyle bir ders yok. Ya da iki şubede de aynı içerikli ders okutulmasına rağmen, 5A bu derse uygulamalı bilgisayar derken, 5B ders tablosuna bilgisayar diye kayıt yapmış.




Bu durumda Ahmet Can, 5B şubesine geçtiğinde Uygulamalı Bilgisayar dersinden aldığı NOT GÖRÜNMEZ. Öğrenci detay ekranında Akademik Bilgiler sekmesinde öğrencinin aldığı bilgisayar uygulamaları notu GÖRÜLÜR.


2- Geçiş yapılan Şubede Aynı İsimli Sınav Yoksa;


5A ve 5B şubesinde iki dersin aslında aynı ders olduğu anlaşılıp ikisine de Uygulamalı Bilgisayar denildiğini varsayalım. Notların diğer şubeye aktarılması için bu iki dersin aynı dönemdeki sınav isimlerinin de aynı olması gerekmektedir. Örneğin 5A şubesinde Uygulamalı Bilgisayar dersinin sınav ismi 1.Sınav olsun, 5B şubesindeki sınavın ismi 1-Sınav olursa öğrenci, şube değiştirdiğinde notları transfer olmaz.


TEMEL KURAL: Öğrencilerin şube değişikliği yapmaları durumunda notların geçiş yapılan şubeye transfer edilebilmesi için aynı isimli derse ve aynı isimli sınav adına ihtiyaç duyulmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder