10 Nisan 2011 Pazar

K12NET ile sınav SMS’leri nasıl gönderilir?


Kurumunuzda gerçekleştirdiğiniz sınav organizasyonlarını velilerinize ve öğrencilerinize K12NET aracılığıyla kolaylıkla SMS olarak atarak duyurabilirsiniz.


Bunun için aşağıdaki adımları takip etmeniz yeterlidir:



  • Oturma kaydı ekranında sayfanın altındaki Rapor, kısayol ve işlemler bölümünde "Toplu Mesaj Gönderim Sihirbazı" yazısının üzerine tıklayınız. İlk gelen ekranda iki seçenek yer alıyor.

  • Uygulamaya Göre seçeneğini seçip, İleri deyiniz. Eğer sınavdan önce bu uygulamanın oturma kaydını YAPMIŞSANIZ, bu uygulamaya kayıtlı; ister Asil, ister Misafir öğrencilere ya da isterseniz her iki kayıt türüne göre, yine bu öğrencilerin kendilerine ya da velilerine, ya da her ikisine seçeneklerini işaretleyip İleri deyiniz

  • Mesajınızı yazıp Bitir dediğinizde aşağıdaki örneğe göre bu oturama kayıtlı 67 öğrencinin 64'üne, 64 velinin tamamına toplam 128 SMS adet gönderileceği ve şuan itibariyle 19.067 kontörünüz kaldığı bilgisi verilmektedir. Bitir dediğinizde SMS gönderim işi tamamlanacaktır.

  • Şimdi ilk ekrana geri dönelim ve sınıf seviyesine göre seçeneğini işaretleyip, İleri deyiniz. Aşağıdaki ekran görüntüsüne göre 1-10 Ocak 2011 tarihleri arasında kayıt yaptırmış misafir öğrencilerin kendilerine ve velilerine mesaj gönderilmesi amaçlanmaktadır. İleri deyiniz. Mesajın içeriğini yazıp Bitir deyiniz.

Sınav sonrasında ise gerek sabit içerikli, gerekse her öğrenciye özel mesajlar gönderebilirsiniz. Bu konuda 12h8,12h9,12h10,12h11,12h12 videolarını izleyebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder