11 Nisan 2011 Pazartesi

K12NET Üzerinden gerçekleştirilen Klasik Sınav Uygulamalarında Başarı Eşikleri Nasıl Belirlenir?

Klasik sınavlarla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Sistemin ürettiği raporların tanı koymaya yardımcı hale getirilmesi için Başarı Eşikleri bölümü konuldu. Bu sayede sınavın zorluğuna göre başarı eşikleri belirleyip, bu değerlerin altında kalan öğrencileri hemen tespit edebilirsiniz.

Uygulamayı gerçekleştirmek için Not defteri (Gradebook) bölümüne gidip, analiz almak istediğiniz sınav isminin üzerinde farenin ters tuşuna basınız. "İşlemler" yazısının üzerine tıklayınız.



 

Analiz raporu oluştur yazısının üzerine tıklayınız.


Oluşturulacak Excel çalışma sayfaları listelenecektir. Sınav tanımlarken girdiğiniz verilere göre seçimlerinizi yapınız. Sınav tanımınızda kazanım ya da performans seviyeleri yoksa doğal olarak bu analizler oluşmayacaktır. Almak istediğiniz analizleri işaretleyip, başarı eşiklerini giriniz. Örneğin birinci satırda yer alan "Öğrenci Soru Puan Listesi" analizinde her bir öğrencinin her bir soruya verdiği cevaplara göre aldığı puan ve bunların yüzdelikleri hesaplanmaktadır. Başarı eşiği olarak istediğiniz değeri girebilirsiniz. Yandaki örnekte %70 ve altında cevap veren öğrencilerin belirlenmesi istenmektedir.



İstediğiniz raporları ve başarı eşiklerini seçip Tamam dediğinizde rapor oluşmaya başlayacaktır. Bu arada raporların oluşma hızıyla ilgili de bir çalışma yapıldı. Yukarıdaki resimde de görüldüğü daha önce 211 saniyede oluşan rapor, yeni düzenlemeden sonra sadece 4 saniye içinde oluşmaya başladı.

Oluşan Excel raporunda her bir öğrencinin her bir sorudan aldığı puanlar, bunların yüzdelik dilimleri ve rapor hazırlanırken belirlenen değerin (%70 olarak seçmiştik) altında kalan değerlerin arka alanlarının farklı renklerle gösterilmesi sağlanmıştır.


Aynı şekilde Şube Soru Puanları için belirlenen Başarı eşiği değerlerinin altında kalan alanların da farklı renklerde gösterilmesi sağlanmıştır.


Aynı çalışma prensibi Öğrenci Kazanım Başarısı analizinde ve Şube Kazanım Başarı analizinde de yer almaktadır. Belirlediğiniz başarı eşiğinin altındaki değerlerin farklı renklerde olduğunu görebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder