10 Nisan 2011 Pazar

K12NET’te Klasik – Çoktan Seçmeli soruların beraberce değerlendirilmesi ve raporlarının alınması


K12NET Not Defteri (Gradebook) modülünde aşağıdaki resimde görüldüğü gibi hem klasik hem çoktan seçmeli sorular sorup, puanlandırabilir.


Örnekteki ilk 9 soru klasik soru olup öğretmenin puanladığını görüyorsunuz. 10. soru ve sonraki sorular ise çoktan seçmeli sorulardan oluşuyor. İster optik makine ile okuyup verileri aktarabilirsiniz, isterseniz öğretmenler öğrencilerin seçeneklerini girebilirler. Sistem cevap anahtarını bildiği için, daha veri girişi yapılırken öğrencilerin yanlış cevapları kırmızı ile belli edilir.



Sistemin bu yeteneği, aşağıda sıralandığı gibi çeşitli ekranlar ve raporlara da yansıtılmıştır:




  • Öğrenci Detay Ekranındaki Bilgi Haritası

    Personel portalında öğrenci isminin üzerine tıklayarak açılan öğrenci detay ekranının "Sınavlar" sekmesinde "Bilgi Haritası" hem çoktan seçmeli, hem de klasik soruların gösterimine uygun hale getirilmiştir.


    Bu tabloyu nasıl okumalıyız? Öğrencinin fen bilgisi dersinde doğru cevapladıkları soruların toplam puanı 449 olup, yanlış cevapladıkları soruların toplam puanı ise 332 olmuş. 332 yanlış puanın 204 puanı "Kuvvet ve Hareket" 128 puanı "Hücre Bölünmesi ve kalıtım" olarak dağılmış, 11 ise çoktan seçmeli sorulardan gelen öğrencinin boş bıraktıkları sorulardır.



    Klasik ve çoktan seçmeli sorular bir arada olduğu için yukarıdaki değerlerin soru sayısı olmadığı soruların puanlarının toplamı olduğu açıktır.



  • Seçimli Bilgi Haritası


    Yine öğrenci detay ekranında "Sınavlar" sekmesindeki "Seçimli Bilgi Haritası" da bu çalışmasının içerisinde yer aldı. Öğrenci ile ilgili istediğiniz dersi, istediğiniz sınav ya da sınavlarını seçerek bilgi haritalarını alabilirsiniz.



  • Raporlar

    Öğrenci detay ekranındaki Raporlar sekmesindeki öğrenci raporları da bu çalışmaya dâhil edildi. Bu bölümden alınan sınav raporları artık hem klasik hem de çoktan seçmeli sorular ile birlikte çalışabilmektedir.




  • Öğrenci/ Veli Portallarındaki Bilgi Haritası

    Öğrenci ve velilerin giriş yaptıkları portallardaki bilgi haritaları da güncellendi.




  • Öğrenci Gelişim Raporu

    Personel portalında bulunan Şubeler ekranından alınan öğrenci gelişim raporundaki kazanımlar grafiği de güncellendi.




  • Şube Bilgi Haritası

    Personel portalı "Şubeler" ekranından alınan şube bilgi haritası da bu çalışmadan etkilendi.




  • Şube Öğrencilerinin Bilgi Haritaları

    Şubeler ekranından Bilgi haritası bölümünde şubenin her bir öğrencisi için çıkarılan bilgi haritaları da çalışma kapsamına alındı.




  • Çizgi Altı Raporları

    Şubeler ekranından Bilgi haritası bölümünde yer alan "Çizgi Altı Raporları" da yeniden düzenlendi.



    Yukarıdaki örnekte zümre başkanı "Vücudumuzdaki Sistemler" konusunda %70'in altında öğrenen öğrencileri görmek istemektedir.



  • Yanlış Cevap Listesi


    Gelişmek, ilerlemek için öğrencilerin yanlışlarını bilmemiz gerekiyor. Öğrencilerin girdikleri sınavlara göre yanlış cevap listeleri de bu çalışma ile yeniden düzenlenmiştir.



  • Sınav Detay Ekranı

    Sınav uygulamaları ve Sonuçları ekranı bölümünden girilen "Sınav Detay Ekranı" "Kazanımlar" sekmesi bölümünde de gerekli düzenlemeler yapıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder