24 Kasım 2010 Çarşamba

K12NET kullanılarak değerlendirilmemiş olan sınav sonuçları K12NET’e nasıl yüklenir?

Kullanıcılarımızın pek çoğu, başka ortamlarda uygulanmış ve değerlendirilmiş sınav sonuçlarını K12NET'e yüklemek ve K12NET üzerinden izlemek konusunda bizden talepte bulundular. Özel okul kullanıcılarımız öğrencilerinin dershanelerinde girdikleri sınavları, dershane kullanıcılarımız ise öğrencilerinin okullarında girdikleri sınavları K12NET'e yüklemek ve böylelikle hem daha geniş bir veri havuzuna sahip olmak hem de daha fazla sınav arasında karşılaştırma yapmak istiyorlar.

Biz de kullanıcılarımızdan gelen bu istekleri değerlendirdik ve sınavları sisteme yükleyebilecekleri bir hizmet sağladık. Bunun için;

  • Önce sistemde bu sınavı tanımlayınız ve bir uygulama oluşturunuz. Ardından Sınav Uygulamaları ve Sonuçlar ekranından ilgili sınavın satır raporuna tıklayınız ve "Sınav Sonuçları Yükleme" linkine basınız.

  • Karşınıza aşağıdaki gibi bir ekran çıkacaktır. Bu ekranda bulunan "Şablonu İndir" linkine tıklayınız.
  • Karşınıza aşağıdaki gibi excel dosyası açılacaktır. Tanımladığınız sınavın türüne göre bu excel otomatik olarak YGS, LYS veya SBS şablonu olacaktır. Aşağıda bir YGS şablonu gösterilmiştir.

  • Bu dosyadaki ilgili bölümleri doğru şekilde yükleyip bilgisayarınıza kaydediniz. Kaydetme işleminden sonra da yine bu ekranda bulunan "Gözat" butonuna basarak bilgisayarınızdan biraz önce doldurmuş olduğunuz excel dosyasını bulunuz ve sisteme yükleyiniz. Ardından
    "Bitir" butonuna basınız. Yükleme işlemi bitip bitmediğini kontrol etmek için ara ara dönen düğmeye basınız. Yükleme işlemi sonuçlanmış olacaktır.

DİKKAT: Kendiniz bir Excel dosyası oluşturmayınız. Şablon olarak indirdiğiniz exceli kullanınız. Excel şablonunun sütün isimlerini silmeyiniz, etiketlerini değiştirmeyiniz ve sütunların yerlerini değiştirmeyiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder