24 Kasım 2010 Çarşamba

K12NET Başarısızlık Nedenleri Anketi nasıl uygulanır?

Başarısızlık Nedenleri Anketi 70 sorudan oluşmaktadır. Sınavlar ekranından hazır şablon olarak BNA seçilmesi durumunda aşağıdaki gibi bir tanım otomatik yapılacaktır.


İlköğretim ve lise öğrencilerine ayrı ayrı başarısız oldukları dersler sorulmakta öğrenciler kendilerini başarısız hissettikleri dersleri işaretlemektedirler.


Başarısızlık Nedenleri

  • Sağlık
  • Okul/Dershane Ortamı
  • Aile
  • Arkadaş
  • Kişisel
  • Diğer

başlıkları altında incelenmektedir.

Sınav tanımında cevap anahtarı olarak 70 adet "A" harfi girilmelidir.


Envanterin değerlendirilmesi için öncelikle şablonun tanımlanması gerekmektedir.Ölçme değerlendirme / Ayarlar bölümünden Şablondan Yükle diyerek, şablonu oluşturunuz.

Optik okumada öğrencinin başarısız olmasına neden olan faktörler, aşağıdaki örnekte olduğu gibi X işareti ile gösterilmelidir. Bu yüzden optik makinenizdeki ayarları buna göre yapmalısınız.


Şablonda olup, dat dosyanızda olmayan alanlar varsa (örneğin Kitapçık, TCKimlikNo gibi) boş bir alanı referans olarak gösteriniz, ama dat dosyasında bu alanlar yok diye silmeyiniz.


Veri işle bölümünde normal bir sınav değerlendirmesi yapar gibi değerlendiriniz.

Raporların alınacağı kısım "Sınav Uygulamaları ve Sonuçları" bölümünde Rehberlik Raporlarıdır.

Sınav Uygulamaları ve Sonuçları Ekranından sınav isminin sağ tarafındaki satır raporundan "Rehberlik Raporları" yazısının üzerine tıklayınız.

3 çeşit rapor alabilirsiniz.

1-Grup Raporu

2-Öğrenci Raporu

3-Madde Analizi Raporu


Şimdi grup raporunu inceleyelim:

Grup Raporu

Grup raporunda grubun başarısızlık nedenleri çeşitli alanlara göre incelenip grafik ile gösterilmekte, aynıca bir tabloda her bir maddenin oranları hesaplanmaktadır.



Öğrenci Raporu

Her bir öğrencinin başarısızlık nedenleri tek tek incelenmekte, raporlaştırılmakta, grafiksel olarak yorumlanması daha kolay hale getirilmektedir.


Madde Analizi

Başarısızlık nedenleri anketinde alınabilecek bir rapor da madde analizidir. Her bir madde tek tek incelenmekte ve her bir maddeye cevap veren öğrencilerin kimlik bilgileri, rehberlik uzmanları için çıkarılmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder