27 Aralık 2010 Pazartesi

K12NET’te bireysel sınav giriş belgesi nasıl hazırlanır?

Toplu sınav giriş belgesi özellikle kendi kurumunuzda eğitim görmekte olan öğrencilerinize sınav oturum salonlarını tebliğ etmek için iyi bir yöntem olabilir. Oysa bazen kurumumuzda eğitim görmeyen misafir öğrencileri de sınava almak isteyebilirsiniz. Hemen misafir öğrencinizi, misafir statüsü ile sisteme kaydedip, sınava gireceği salonu belirleyip, sınav giriş kartını vermek isteyebilirsiniz. (Bunun için 12h1 ve 12h2 videolarını izlemelisiniz.) Bu durumda bireysel sınav giriş belgesi hazırlamak isterseniz aşağıdaki adımları takip ediniz:

  • Öğrenci Bilgileri ekranına gidiniz. Öğrenci isminin sağındaki satır raporundan "Öğrenci Sınav Kaydı" yazısının üzerine tıklayınız.
  • Sınav ve uygulama bölümünden ilgili sınavı seçiniz. Daha önceden bu ekranda öğrencinin sınıf seviyesine uygun olan tüm sınavlar LİSTELENİYORDU ve bu liste uzayıp gidiyordu. Bugün bu ekranda bir yenilik yaptık.


  • Sınav ve Uygulama bölümünde bu öğrencinin sınıf seviyesine uygun olan sınavlar ve uygulama tarihi bugün ve bugünden daha ileride sınavlar gösterilmektedir. Güncelleme sonrası bu listede aradığınızı çok daha çabuk bulabiliyorsunuz.
  • Aradığınız sınav; listede YOKSA;
    • Sınav tanımlanırken sınavın sınıf seviyesi girilmemiş olabilir.
    • Sınavın uygulama tarihleri bugünden önceki bir tarihi gösteriyordur.
  • Sınav seçer, seçmez hemen yanında uygulamaları da listelenecektir. Uygulamanın tarihine ve saatine dikkat ederek uygulamayı seçiniz. Aşağıdaki örnekte bu sınavın 4 uygulaması olduğunu, bunların ikisinin 20 Aralık, ikisinin 21 Aralık olduğunu anlayabiliyoruz. Ancak sınavı tanımlayanlar, uygulamaların maalesef saatlerini girmemişler, bu yüzden 20 Aralıkta iki sınav uygulamasının hangi saatte yapılacağı ANLAŞILMAMAKTADIR.

  • Uygulamayı seçtiğinizde oda ve kapasitelerini gösteren ekran gelecektir. Sinema salonlarında bilet satan görevliler gibi koltukları doldurdukça kapasiteler azalacaktır.


  • Kaydet dediğinizde kayıt yapıldığı uyarısı gelecek ve ekranın altında "Sınav Kartı" linki görülecektir. Öğrencinin varsa resimli giriş belgesi aşağıdaki gibi gelecektir. Sağ üst köşedeki "Yazdır" butonuna basarak çıktıyı alabilirsiniz. Normal bir A4 Kağıdına çıktı alırsanız aşağıdaki gibi bir görüntü elde edersiniz. Bu çok sade bir görüntüdür. Oysa bu görüntüyü çok daha görsel hale getirebiliriz.

  • Yukarıdaki kağıdın ölçülerine göre bir matbuu evrak yapılabilir, kurum logoları ile görselliği çok daha artırılabilir. Yukarıdaki görüntü ile aşağıdaki görüntü ne kadar farklı değil mi? Oysa iki evrak, aynı bilgileri içeriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder