27 Aralık 2010 Pazartesi

K12NET Öğrenci ve veli portallarında sınav analizlerinin görünmemesi durumunda neleri kontrol etmelisiniz?

  1. Öncelikle öğrenci/veli portallarında Sınavlar web parçacığının olup olmadığını gözlemleyiniz. Sınavlar web parçası hiç mi yok, yoksa var ama birkaç sınav gözüküyor ya da sınavlar web parçasının içi tamamen mi boş mu?

  2. Eğer öğrenci/veli portalında sınavlar web parçası varsa;
    Sınav Uygulamaları ve Sonuçları Ekranında Yayınlanma Tarihi Bölümü Boştur.

    13 numaralı sınav, öğrenci/veli portallarında görünmez.Çünkü yayınlanma tarihinin boş olduğunu görüyorsunuz. Sol taraftaki Düzenle butonuna basınız. Yayınlanma tarihini giriniz. Bugün ya da bugünden önceki bir tarihi girmeniz durumunda öğrenci portalında sınav yayınlanmaya başlar. Bu vesile ile bir hatırlatma daha yapalım. Bir çok kullanıcı sınavın uygulama tarihini girip,zamanını aşağıdaki gibi 00:00 olarak bırakmaktadır. Bu durumda öğrenci/veli portallarında sınav zamanı 00:00 olarak gözükmektedir. Önerimiz sınavın tarihi yazıldığı gibi zamanı da buraya yazılmalıdır.

  3. Eğer öğrenci/veli portalında sınavlar web parçacığı yoksa; Personel portalındaki Yetkilendirme/ Portal Yetkilendirme ekranına gidiniz. Sınavlar web parçacığının gerek öğrenci portalı, gerekse veli portalı için kapalı olup olmadığını kontrol ediniz. Sınavlar web parçacığı, öğrenci/veli için kapalıysa sol taraftaki düzenle butonuna basarak açık hale getiriniz. Bu ekranda yapılan ayarlar, yaklaşık yarım saat içerisinde etkisini göstermektedir.

  4. Portal Yetkilendirme ekranında Sınavlar web parçasının görünme izni var, ama kontrol ettiğiniz öğrenci ya da velide bu bölümü göremiyorsanız, kontrol ettiğiniz öğrenci/veli ekranında bu bölüm, çarpı işaretine basılarak kapatılmış olabilir. İçerik Ekle butonuna basarak kapatılmış web parçalarını görebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder