27 Aralık 2010 Pazartesi

K12NET Resimli Sınav Giriş Belgesi nasıl çıkarılır?

  • Önce Resimleri Yüklemelisiniz: Resimli Sınav Giriş Belgesi hazırlayabilmek için öğrencilerin resimleri sistemde olmalıdır. Öğrenci resimlerini ister toplu olarak, isterseniz tek tek, hatta webcam aracılığı ile yükleyebilirsiniz. (Konu ile ilgili 6a2-6b4-6b5 videolarını izleyebilirsiniz. Ayrıca http://k12net-tr.blogspot.com/2010/09/k12nette-ogrenci-resimlerini-webcam-ile.html adresinden bilgi edinebilirsiniz.
  • Sınavdan Önce Oturma Sihirbazı ile Oturma Düzenleri Oluşturmalısınız: Konu ile ilgili 12h serisi videolarını izleyebilirsiniz.
  • Artık Resimli Giriş Belgesi Çıkarabilirsiniz.
  1. Ölçme Değerlendirme / Oturma Kaydı ekranına gidiniz. Sayfanın altındaki Rapor, kısayol ve işlemler yazısına, sonra da Toplu Oturma Kaydı Listesi linkine tıklayınız. Oturma kaydı yaptığınız uygulamayı seçiniz.

  2. Rapor Türü kısmında iki seçenek bulunmaktadır. Resimli (PDF) seçeneğini seçiniz.

  3. Bir sayfada 6 adet sınav sonuç belgesi pdf formatında hazırlanacaktır.Aşağıda bir A4 kağıdına basılmış, 6 öğrencinin sınav giriş belgesi görülmektedir.
  4. Öğrenciler, sınava giriş bilgilerini bu evraklardan öğrenebileceklerdir. Bu belgenin son satırında (Sınav Sonuçları İçin) öğrencilerin sisteme bağlanacakları adres, kullanıcı adı ve parolası da yer almaktadır. Bu belgenin daha görsel hale getirilmesi sizin elinizde. Bir matbaada yazıların okunmasını zorlaştırmayacak bir renkli kağıt bastırabilir, ayrıca transparan bir kurum logosu da koydurabilirsiniz.
  5. Çıktıyı renkli alırsanız, öğrencilerin resimleri de renkli çıkacaktır. Bu arada örnekteki öğrencinin resminin ne kadar net olduğunu görüyorsunuz, bu netlik bu resmi çeken kişinin üstatlığından kaynaklanıyor. Uzaktan çekilmiş resimlerin hiç de net olmadığını sizler de göreceksiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder