29 Nisan 2010 Perşembe

K12NET’te konu-kazanım temelli sınavlar hangi yollarla tanımlanır?

  • Kazanım numaraları aracılığıyla kodlama

"Ölçme-Değerlendirme" menüsünde bulunan "İçerik Yönetimi" ekranında MEB müfredatı kazanımları bulunmakta ve bu konu-kazanımların numaraları bulunmaktadır.


Yukarıdaki tabloya göre CEBİR, Matematik.08.01 diye kodlanabildiği gibi 285 olarak da kodlanabilmektedir. Ya da Örüntüler ve İlişkiler, Matematik.08.01.01 olarak kodlanabildiği gibi 2481 olarak da kodlanabilir.

  • Excel dosyalarından konu-kazanım yükleme

160 soruluk bir sınav tanımladığınızı varsayalım.



A hafinin üzerine tıklıyoruz. İster 160 sorunun tamamını, ister fen bilimleri, sosyal bilimler gibi bir ders grubunun derslerini, ister tek bir dersin konu ve kazanımlarını yükleyebiliyoruz. Bir seferde 160 sorunun kazanımını yüklemek için en üsteki alana düzenle diyorum ve Excelle Yükleme linkine tıklıyorum.


Şablonu İndir diyerek yükleme yapacağım şablonu, örneğin masaüstünde bir yere kopyalıyorum

Tanımladığım sınavın derslerine ve soru sayılarına uygun olarak ders isimlerinin ve soru numaralarının otomatik hazırlandığını görüyorum.

DİKKAT: Şablondaki hiçbir sütün başlığının ismini ve sıralarını değiştirmeyiniz.

Soruların kazanım numaralarını aşağı doğru yazıyoruz. Sorunun bir kazanımı varsa yandaki örnekte olduğu gibi giriyoruz. Bir soru birden fazla kazanımı ölçüyor ve öğretmen bir soruya birden fazla kazanım kodu tanımlamışsa D, E,F,G sütunlarına da bu amaçla kullanabiliyoruz. Şablona göre bir sorunun 4 kazanımı olabilir.


Yukarıdaki örneğe göre 1. sorunun 3, ikinci sorunun bir kazanımı bulunmaktadır.

Exceli kaydedip Şablonu indirdiğimiz yerden yükleme yapınız. 160 sorunun kazanımlarının 5-10 saniye gibi kısa bir zamanda yükleyebildiğinizi göreceksiniz.

Sistemde olmayan bir numara girerseniz yükleme yapılmayacaktır. Bu yüzden Excel dosyasına yazdığınız kod numaralarının sistemde olmasına dikkat ediniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder