10 Aralık 2011 Cumartesi

SINAV BAŞARI KARŞILAŞTIRMA

SINAV BAŞARI KARŞILAŞTIRMA
Klasik sınav sonrasında alabileceğiniz raporlardan biri de “Sınav Başarı Karşılaştırma” raporudur.
Bu raporda seçtiğiniz sınav türüne ait sınavların ortalaması, öğretmenleri, ders ders ve grafikler çizilerek gösterilmektedir.
Raporu elde edebilmek için “Dersler” ekran yetkisine sahip olmanız gerekmektedir. Okul ana menüsü adlındaki “Dersler” ekranına geliniz.
Size önerimiz Filtreleme butonuyla karşılaştırma yapmak istediğiniz şube dersleri ekrana getirip bu raporu elde etmenizdir.



Bu ekranda istediğiniz kriteri belirleyebilirsiniz. İster bir şubenin tüm derslerini, ister bir sınıf seviyesinin bir dersini.
Burada Fen ve Teknoloji dersinin 6. sınıflardaki başarı karşılaştırması istenmiştir.
Ekranın en altında bulunan “Ders Raporları, Aktarım İşlemleri ve Ders Dağıtım Programı” yazının üzerine tıklayınız ve raporların açılmasını sağlayınız.
Raporlar açıldıktan sonra;
Sınav Başarı Karşılaştırma linkinin üzerine tıklayınız.
Karşınıza oluşturduğunuz son raporlar gelecektir. “İleri” diyerek devam ediniz.

Sınav Başarı Karşılaştırma raporu elde etmek istediğimiz sınav türü ve sınav seçebileceğimiz ana ekran gelmektedir.
Seçilen sınav türüne göre Sınavlar penceresinde bu türe ait sınavlar listelenmektedir. Ekranın orta kısmında bulunan Ekle seçeneği ile ekleyiniz.
Örneğin, sınav türü Sınav olan 1,2 ve 3. Sınavların karşılaştırmalarını isteyelim.
Puan türü olarak “Not” ya da “Puan” bazlı liste elde edebilirsiniz.

Bitir butonuna tıklayınız. Rapor oluşurken dönen simgenin üzerine tıklayınız.

Rapor oluştuktan sonra link haline gelecektir.

Üzerine tıklayınız ve raporun açılmasını sağlayınız.

Raporu eğer tek ders için oluşturmuşsanız tek sayfadan oluşur, eğer birden fazla ders için almışsanız her dersi ayrı bir sayfada çıkarır.
Bu kısımdan sekme değiştirilerek ilgili dersin karşılaştırma raporuna ulaşılmaktadır.
Raporda henüz 3.Sınavın puanlanmadığını gözlemliyoruz. Her bir şubenin önce sınav sınav ortalamasını bulmakta, daha sonra puanlanan sınavların da ortalamasını hesaplayıp “Ortalama” sütununa yazmaktadır.
Bu raporda Fen ve Teknoloji dersinde en başarılı şubeyi, şubenin öğretmenini görebilirsiniz. Ayrıca sistem İstatistikleri de hesaplamaktadır.6.sınıfların Fen ve Teknoloji ortalamasının 72 olduğunu gözlemliyoruz.  
Sayfanın alt kısmında kullanıcılara renkli grafikler sunulmaktadır. Şubeyi ayrı renklerle ifade eden birinci grafikte şubelerin sınav başarıları gösterilmektedir.
Böylece şubelerin sınavlardaki başarıların sınav sınav karşılaştırmalı görebilirsiniz
İkinci grafikte ise her bir sınav farklı renklerle gösterilmiştir. Yine şubelerin sınavlara göre başarı grafiği çizilmiştir. 
Bu rapordan en iyi şekilde faydalanabilmek için özellikle “Dersler” ekranında çeşitli filtrelemeler yaparak raporu elde edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder