1 Ekim 2010 Cuma

K12NET’te Kitapçık Dönüşümü yaparken aşağıdaki konuya dikkat ediniz.

Ekim ayının ikinci yarısından sonra bir çok okulumuz sınavlarını yapmaya başlayacak. Okullarımız bazen yayınevleriyle  anlaşıp sınav temin edebiliyorlar, bazen de kendi olanaklarıyla sınavlarını hazırlıyorlar. Bugünden uyarmak istediğimiz bir konu var. Yapacağınız sınavlar iki kitapçıklı olacaksa (A-B Kitapçığı gibi) B kitapçığının dönüşümünde dikkat edilmesi gereken bir durum var.

Aşağıdaki resimde bir YGS tipi sınavın tanımlandığını görüyoruz. Türkçe tek bir bölümden oluşuyor. Sınavı tanımlayan kişi, Sosyal bilimler bölümünün altında

  • Tarih
  • İnkılap Tarihi
  • M.Güvenlik
  • Coğrafya
  • Felsefe

derslerini tanımlamış . Çünkü yayın aldığı kurum, sosyal bilimlerin bu derslerden oluştuğunu söylüyor.



 

K12NET'de  yukarıdaki şekilde tanımlanmış bir sınavı hem bölüm olarak, hem de ayrı ayrı dersleri ile analiz eder.

B Kitapçığı hazırlanırken  her ders için KENDİ İÇİNDE dönüşüm yapılmalıdır. B Kitapçığını hazırlayan yayınevi  örneğin Sosyal bilimler  bölümünde  derslere dikkat etmeden genel dönüşüm yaparsa sınav değerlendirmesinde bölümlerin altındaki derslerin analizlerinden fedakarlık etmek zorunda kalırsınız. Böylece Sosyal Bilimler analizi gibi çok genel sonuçlar elde edersiniz. İşte bugünlerde çalıştığınız yayınevleri (varsa) onları arayıp bölümlerin altındaki derslerin kendi içinde dönüştürülmesini istemelisiniz. Örneğin sosyal bilimler bölümü için Tarih,  İnkılap Tarihi, M.Güvenlik, Coğrafya ve Felsefe dersleri  kendi içlerinde dönüştürülmelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder