13 Nisan 2012 Cuma

Online Etüt Başvuruları Kısıtlamalar


Online Etüt Başvuruları Kısıtlamalar
Bu konudaki ilk soru; öğrenci, online etüt talebini öğrenci portalından mı yapacak, kiosk makinesinden mi, yoksa her ikisinden mi etüt talep edecektir.
Öğrenci kendi PORTALINDAN, online etüt talebinde bulunacaksa yapılması gereken ilk işlem personel portalındaki YETKİLENDİRME/Portal Yetkilendirme/Öğrenci Portalı /Ayarlar bölümünden Etüt Oluşturma bölümündeki onay kutusunun işaretlenmesi gerekmektedir.


















BU aşamadan sonra etüt kısıtlamalarına geçilebilir. Etüt kısıtlamaları Etüt Yönetimi / Etüt Kısıtlamaları bölümünden yapılmaktadır.




   








Öğrenciler Kendileri Etüt Tanımlayabilsinler Onay kutusu işaretlenirse






12 kısıtlama gelecektir. Bu kısıtlamaları tek tek inceleyelim:





1.Bir Etüt İçin Alınabilecek Yanyana En Fazla Periyot Sayısı
Buraya yazılan sayı, öğrencinin online etüt alırken yanyana alabileceği etüt sayısını gösterir. Buraya örneğin 2 değerinin girilmiş olduğunu varsayalım.




Öğrenci üst üste iki periyot etüt talep edebilecektir. Öğrencinin iki periyot etüt aldıktan sonra okla belirtilen alana bir kez daha tıkladığını varsayalım.




Birinci periyot iptal olup yeni seçilen periyotla yine iki periyot etüt alabilmektedir. Yanyana ikiden fazla periyot (zaman dilimi) etüt alamaz


2.Haftalık Alınabilecek En Fazla Etüt Periyotları Toplamı
Buraya yazılan değerin 4 olduğunu varsayalım. Öğrencinin bir hafta içerisinde etüt alabileceği en fazla peryot sayısı 4'ü geçemez. Öğrenci farklı derslerden en fazla 4 periyot etüt alabilir demektir.
3.En Yakın Etüt Tanımlama Süresi (Gün)
Buraya yazılan değer gün cinsindendir. Bu alana 2 yazıldığını varsayalım. Bu durumda öğrenciler bugünden 2 gün sonrası için etüt alabilirler. Bugün ve yarın etüt alamazlar.
4.En Uzak Etüt Tanımlama Süresi (Gün)
Buraya yazılan değer gün cinsindendir. Bu alana 6 yazıldığını varsayalım. Bu durumda öğrenciler en uzak 6 güne kadar etüt yazabilirler
5.En Uzak Etüt Tanımlama Süresini Yılın İlk Seçili Gününden İtibaren Ayarlayarak Gün Grubu Oluşturur
Bu kısıt ile yukarıdaki kısıt arasında yüzde yüz ilişki bulunmaktadır. Sadece En Uzak Etüt Tanımlama Süresi kısıtın kullanıldığını ve bu alana 5 yazıldığını, bugünün de Perşembe olduğunu varsayalım. Öğrenci bu durumda Perşembe (1), Cuma (2), Cumartesi (3), Pazar (4) , Pazartesi (5) gününe kadar etüt alabilmektedir. Bu örnekte etüt alınabilen günler bir sonraki haftaya kadar geçmiş, öğrenci bu hafta ve gelecek haftanın ilk günü için etüt isteyebilir hale gelmiştir. Oysa yönetici, etüt sürecinin haftalık olmasını ve bu örnekteki gibi bir sonraki haftaya geçmesini istemeyebilir. Etüt organizasyonlarının hep Cumartesiden, Cumartesiye, ya da Pazar gününden diğer pazara kadar olmasını isteyebilir. Aşağıdaki gibi tanım yapan bir yönetici, etüt organizasyonlarının haftalık olmasını ve Cumartesinden, cumartesiye olmasını istemektedir. Bu şekilde bir tanım yapılırsa öğrenciler sadece cumartesi gününe kadar etüt zamanlarını görebilirler




6.Etüt Bilgilerini Değiştirmek İçin Gerekli En Yakın Süre (Gün)
Buraya yazılan değer gün cinsindendir. Bu alana 1 yazıldığını varsayalım. Bu durumda öğrenciler etüt taleplerinde değişikliği sadece bugün yapabilirler. Bugün etüt taleplerinden vazgeçebilir, etüt zamanlarını ya da öğretmen taleplerini değiştirebilirler.
7.Etüt Devamsızlığından Sonra Etüt Alınamayacak Süre (Gün)
Buraya yazılan değer gün cinsindendir. Bu alana 8 yazıldığını varsayalım. Bu durumda etüt devamsızlığı ÖZÜRSÜZ GELMEDİ
olan öğrenciler 8 gün etüt ALAMAZLAR. Bu kısıt, etüt devamsızlığı yapan öğrencilere yaptırım olarak kullanılmaktadır.

8.Ders veya Günlük Devamsızlığından Sonra Etüt Alınamayacak Süre (Gün)
Buraya yazılan değer gün cinsindendir. Bu alana 5 yazıldığını varsayalım. Bu durumda dershane (ders veya günlük devamsızlığı) ÖZÜRSÜZ GELMEDİ
olan öğrenciler 5 gün etüt ALAMAZLAR. Bu kısıt dershane derslerine devamsızlık yapan öğrencilere yaptırım olarak kullanılmaktadır.



9.Ödev Yapılmamasından Sonra Etüt Alınamayacak Süre (Gün)
Buraya yazılan değer gün cinsindendir. Bu alana 6 yazıldığını varsayalım. Bu durumda ödevini YAPMAYAN, ya da ödevini GETİRMEYEN
öğrencilere ceza olarak 6 gün etüt almaları engellenmiş olur



10.Öğrencinin Haftalık Aynı Dersten Alabileceği En Fazla Periyot sayısı:
Bazı öğrencilerin sürekli aynı dersten etüt almalarını engellemek için konulan bir kısıttır. Bu kısıt sayesinde öğrencilerin hep aynı dersten etüt almalarının önüne geçilmiş olur
11.Öğrenci tarafından Oluşturulan Etütler İçin Standart Oturma Kapasitesi:
Buraya yazılan değer öğrenci sayısıdır. Bu alana 3 yazıldığını varsayalım. Öğrenci bir dersin, bir konusundan etüt almışsa aynı ders ve konudan 2 öğrenci daha bu öğrencinin yanına katılmak isteyebilir.
12.Haftalık Ders Programı Yazdırma Kotası (Aylık)
Kiosk makinelerinin yazıcılarından yararlanarak öğrencilerin haftalık ders programlarını yazdırmaları sağlanabilir, ancak öğrencilerin devamlı çıktı isteyerek kaynakları savurganca tüketmemeleri için buraya girilen değer kadar çıktı alınabilir. Buraya 2 yazıldığını varsayalım, bu durumda öğrenci ayda 2 kez haftalık programının çıktısını alabilir.
13.İstediğiniz Gurubun Etüt Zamanlarını Ayarlayabilirsiniz
K12NET'de etüt modülü haftalık ders programına göre çalışır, ancak bazı durumlarda bu programın devre dışı bırakılması gerekebilir, örneğin haftalık ders programına göre uygun olmalarına rağmen mezun ve son sınıf öğrencilerinin cumartesi Pazar etüt alması istenmeyebilir, bu öğrencilerin daha ziyade hafta içi etüde gelmeleri uygun bulunabilir. Bunun için Etüt Saatleri Grup kısıtları Yazısının Üzerine tıklayınız


Artı butonuna basarak;


Aşağıdaki örnekte bir grup (şubenin) Mezun EA-1 grubunun Cumartesi günü sabah 9:30 ile 18:30 arası etüt alması istenmemektedir.




Aşağıdaki örnekte ise mezun seviyesindeki tüm öğrencilerin pazartesi günü etüt alması engellenmiştir


Aşağıdaki örnekte ise 6.sınıfların pazartesi günü etüt alması istenmektedir.
























 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder