17 Ocak 2013 Perşembe

Not Defterinde (Gradebook) Toplu Soru Ekleme ve Silme


Not Defterinde (Gradebook) Toplu Soru Ekleme ve Silme
Bu güncelleme ile sorularını, minimum ve maksimum değerlerini hatta kazanımlarını tek tek elle girmek yerine bir tuşla toplu tanımlama yapabilirsiniz.
Not Defterinde Toplu Soru Eklemek için;
Not Defteri ekranında sorularını düzenlemek istediğiniz sınavın üstünde farenizin sağ tuşunu tıklayınız. Açılan pencereden Soruları Puanla seçeneğine tıklayınız.


Açılan Soru Düzenleme Penceresinde Toplu Soru Ekle linkine tıklayınız.



 


 


 


 

Açılan Toplu Soru Ekleme Ekranında eklemek istediğiniz soru sayısını, bu soruların maksimum ve minimum puanlarını yazınız. Eğer tüm sorularınızın Kazanım Sıra Numaraları aynı ise kazanım sıra numarasını yazınız. Eğer sorularınız birden fazla kazanım içeriyorsa kazanım numaraları arasına virgül "," koyarak kazanım numaralarını ekleyebilirsiniz.. Sorularınızın kazanımları büyük çoğunlukla aynı ama sadece birkaç sorunuzun kazanımı farklıysa bile bu yöntemi kullanınız, bu durumda sadece kazanımı farklı birkaç soruyu değiştirmeniz yeterli olacaktır. Girişleri yapıp Tamam tuşuna basınız


Eklemiş olduğunuz soru sayısı üzerine isterseniz tekrar toplu bir şekilde toplu soru ekleyebilirsiniz. Bunu için Soru Düzenleme Penceresinde Toplu Soru Ekle linkine tıklayınız.


Toplu Soru Ekleme Ekranına eklemek istediğiniz soru sayısını, soruların minimum, maksimum puanlarını ve Kazanım Sıra Numaralarını girerek OK tuşuna basınız.



 



 

Soru Düzenleme Penceresinde öğrencinizin puanlarını girerek Kaydet butonuna basınız.



 

Toplu olarak soru silmek için;
Eklemiş olduğunuz soruları tek tek silebildiğiniz gibi toplu bir şekilde de silebilirsiniz.
Soruları tek tek silmek isterseniz Soru Düzenleme Penceresinin sağ tarafında yer alan (Sil) butonuna basarak silebilirsiniz.



 

Eklediğiniz soruları toplu bir şekilde silmek isterseniz Soru Düzenleme Penceresinin sağ üst köşesinde bulunan (Sil) butonuna basarak silebilirsiniz.



 


 













 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder