12 Eylül 2011 Pazartesi

Gecikmiş ödemeler için K12NET aracılığıyla SMS nasıl gönderilir?

Gecikmiş taksitler için velilere SMS göndermek için Ödeme Takip ana menüsünden Kayıt Sözleşmesi yazısının üzerine sonra da sayfanın altındaki Kayıt Sözleşmeleri Raporları bölümünden Gecikmiş Taksitler İçin SMS Gönder yazısının üzerine tıklayınız.


Geç gün sayısı, açılan kutudan seçilerek belirlenir. Seçtiğiniz gün sayısına göre SMS gönderilecek veli sayısının değiştiğini görebilirsiniz. Aşağıdaki örneğe göre taksitlerini 60 gün ve üzeri geciktirmiş 17 veli olduğu anlaşılmaktadır. Toplam SMS sayısının 14 olması ise borçlu velilerin 3'ünün sistemde kayıtlı cep telefonunun olmadığını göstermektedir. 17 velinin kimlik bilgilerine ulaşmak için 17 rakamının üzerine tıklayınız.



 

Aşağıdaki resme göre 15.satırdaki öğrenci velisinin, dershane yetkilisini arayıp ödemeyi geciktirebileceği konusunda bilgi verdiğini varsayalım. Gönderilecek SMS'ler arasında yer almasını istemediğiniz öğrenci isimlerinin üzerine tıklayınız. Gönderilmeyecek SMS kayıtları pasif hale gelecek, yazısı gri olacaktır.


16.satırdaki öğrencinin 3 taksitini geciktirdiği anlaşılmaktadır. Yani üç taksiti de 60 gün ya da daha fazla gecikmiştir. 3 Taksit yazan alana fareyi götürdüğünüzde bu üç taksit ile ilgili ayrıntılı bilgiler gelmektedir. Bu bilgiler içerisinde taksitin ödeme tarihi, kaç gün geciktiği, daha önce uyarı SMS'i gönderilip gönderilmediği ve açıklama bölümü yer almaktadır. Taksit ödemelerindeki açıklama kısmına özel durumları yazmanız durumunda SMS göndermeden önce bir hata yapma olasılığını azaltmış olursunuz. Örneğin bir veli, kurumunuza kadar gelmiş, "taksitini bu ay ödeyemeyeceğini, önümüzdeki ay iki taksiti bir arada ödeyeceğini" söylemiş olsun. Siz bu durumu taksit ödemelerindeki açıklamalara yazdığınızda bu bölümdeki açıklamalar kısmından görüp bu veliye SMS göndermeyebilirsiniz.

(Isimler ve telefon numaralarının bazı karakterleri kasıtlı silinmiştir)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder