9 Şubat 2010 Salı

K12NET’te öğrencilere doğum günü kutlama mesajı nasıl gönderilir?

Öğrencilerin doğum günlerini K12NET üzerinden SMS mesajları ile kutlayabilmek için öncelikle öğrencilerin cep telefonlarının ve doğum günlerinin sisteme kayıtlı olması gerekir. Bu bilgiler sistemde eksikse, öncelikle bunları tamamlayınız. Telefon numarası kaydederken, cep telefonu numarasını "Mesaj Gönderi Numarası" türünün altıma tanımlayınız.

Bu işlem bittikten sonra Kayıt ekranının altında bulunan "Kayıt raporları" içinden "Doğum Günü Mesajı Gönder" linkine tıklayınız. Sistem otomatik olarak o günün tarihini getirmektedir. Ancak, isterseniz tarihi elle de değiştirebilirsiniz.


Mesaj tipi olarak şimdilik SMS gönderimi yapılmaktadır. Ancak ilerleyen zaman diliminde öğrencinin e-postası sisteme kayıtlı ise kutlama mesajı e-posta olarak da gönderilebilecektir.

İleri butonuna bastığımızda kutlama mesajı gönderilecek öğrencilerin sıra numarası, kayıt numarası ve isimleri listelenmektedir.


Bugün doğanlar listesinde olduğu halde kutlama mesajı gönderilmek İSTENMEYEN öğrenci varsa çarpı (sil) işaretine basılarak bu öğrenciler listeden çıkarılır.

Bitir denildiğinde SMS gönderimi yapılacaktır. SMS gönderimi geri dönülemez bir süreçtir. Bu yüzden öğrencilerin doğum tarihlerinin doğru olmasına, SMS gönderimi yapılacak telefon numaralarının doğru yazılmasına ve telefon türünün "mesaj gönderi numarası olarak yazılmasına dikkat etmelisiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder