Ödemeleri aynı veli tarafından yapılacak öğrenciler geldiğinde kayıt sözleşmelerinin nasıl yapılması gerektiği konusunda aşağıdaki adımları izleyiniz.
Bir örnek üzerinden gidecek olursak; Ayşe Yıldız, 6.sınıf öğrencisi, kardeşi Murat Yıldız ise 7.sınıf öğrencisi olsun. Babaları Hüseyin Yıldız iki çocuğunu da sizin kurumunuza kaydetmek üzere getiriyor. 6.sınıfların ücreti 1500, 7.sınıfların ücreti de 2000 lira olsun. İki çocuk kaydı için toplamda 3500 Liraya Hüseyin Beyle el sıkışılıyor. Parayı babaları ödeyeceği için sözleşmeyi de bir çocukta toplamak işinizi kolaylaştıracaktır. Hemen o an sözleşmeyi hangi çocuk üzerinde toplayacağınıza karar vermelisiniz. Genellikle büyük çocuğu tercih ederek Murat Yıldız üzerine 3500 Liralık kayıt sözleşmesini yapmalısınız. Taksitlerini belirlemelisiniz. Ancak Ayşe'ye de kayıt sözleşmesi yapmalısınız. Hem de 1500 Liradan. Ama aşağıdaki gibi indirim oranını yüzde yüz yaparak. Ayrıca açıklama kısmına da ücretlerin Murat Yıldız'da toplandığını yazarsınız. Şimdi aşağıda ekran görüntüsünü okuyalım. 1500 Liradan kayıt sözleşmesi düzenlemişsiniz. İndirim oranı yüzde yüz. Bu yüzden birinci taksit miktarı sıfır yazılmış. Ödeme kalemi satırındaki açıklamaya da Ücretler Murat Yıldız'da diye yazmışsınız.
Aradan epeyi bir zaman geçiyor. Veli geliyor, kayıt sözleşmesi ile ilgili kafasına takılanlar olmuş. Siz de kayıt sözleşmesi ekranından filtrele diyerek kontak alanına göre aşağıdaki gibi filtreleme yaparsınız. Hüseyin Yıldız'a göre ara dersiniz.
Ekrana bu kontağın öğrencileri gelir.
Siz de zaman geçtiği için sıfırın anlamını unutmuş olabilirsiniz. Bu kontenjan öğrencisi miydi, yoksa kardeş uygulamasından dolayı mı böyleydi? diye düşünebilirsiniz. Eğer fare ile tutar sütunun üzerine giderseniz aşağıdaki gibi bilgi notu gelir.
Zaman geçmiş olmasına rağmen artık Ayşe Yıldız'ın 6.sınıf öğrencisi olduğunu, 1500 Lira yüzde yüz indirimle kayıt sözleşmesi yapıldığını ve ücretin Murat Yıldız üzerinde toplandığını anlarsınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder