26 Mayıs 2010 Çarşamba

K12NET ile değerlendirilen sınavlarda, iptal edilen sorular öğrenci karnelerinde nasıl gösterilir?

Sınavlarda sorulan sorular, bazen doğru seçeneğinin olmaması, bazen birden fazla soru seçeneğinin doğru olması bazen de soru kökündeki yanlış bilgiler gibi nedenlerle iptal edilebiliyor. SBS, YGS, LYS ve KPSS karnelerinde göreceğiniz "X" işareti sorunun iptal edildiği anlamına gelmektedir.

25 Mayıs 2010 Salı

K12NET’te öğretmenlerin ders programlarını alırken, bu raporda boş gün ve saatlerinin görünmesi/görünmemesi nasıl sağlanır?

Personel işlemleri menüsünde bulunan Kadro ekranına gidiniz. Sayfanın altındaki "Personel Raporları" bölümündeki "Ders Programı" linkine tıkladığınızda "Boş sıra ve sütunları göster" isimli seçeneği onaylayıp onaylamamak iki türlü rapor almanızı sağlıyor.

14 Mayıs 2010 Cuma

K12NET’te YGS ve LYS’ler birbirleriyle nasıl eşleştirilir?

İlişkili sınav tanımlamaları yalnızca kendi tanımladığınız sınavlar için geçerlidir. Genel merkezinizin tanımladığı sınavları ilişkilendirmeniz MÜMKÜN DEĞİLDİR.

Sınavlar ekranına giderek ilişkilendirmek istediğiniz sınavın sağındaki raporlar simgesinin üzerine tıklayınız.


Yukarıdaki örneğe göre 4 formdan oluşan 1210 numaralı LYS sınavı ile ilgili bir birleştirme yapılacağı anlaşılmaktadır.

"Sınav Birleştir" yazısının üzerine tıklanır.


Seç butonu ile aranan sınav bulup seçilir


Tek bir formdan oluşan YGS sınavı gelir. Kaydet butonuna basılıp F5 tuşuna basılarak sayfa yenilendiğinde;


LYS formları ile YGS'nin birleştirildiği görülür. YGS(-1) ifadesi ise bu sınavın daha önce de başka sınavlarla ilişkilendirildiğini gösteriyor.

13 Mayıs 2010 Perşembe

K12NET’te gecikmiş ödemeleri listelerken gecikme süresine göre arama yapılabilir mi?

Kayıt sözleşmesi ekranında sayfanın altındaki raporlar bölümündeki "Gecikmiş Ödemeler Sihirbazı" yazısının üzerine tıklayınız.


Bugünün tarihinden bir gün öncesi, otomatik olarak gelecektir. Tarihi değiştirmezseniz dünden başlayıp geçmişe doğru uzanan zaman dilimindeki gecikmiş ödemeleri görmek istiyorsunuz demektir. "Hayır… Benim için gecikmiş ödeme, üzerinden bir ay geçmiş ödemedir" diyorsanız tarihi bir ay kadar geri almalısınız.


Aşağıdaki örneğe göre kullanıcı, 11 Nisan ve öncesi gecikmiş ödemelerin listesi alınmak istenmektedir.